Pred Reisseckom dvakrat na Storžič

En dan po tekmovanju na Čaven sem si vzela prost dan, naslednja dva dneva pa sta bila rezervirana za nabiranje višine in pripravo nog na dolg in strm vzpon po skoraj 9000 stopnicah, ki vodijo ob zobati gorski železnici. Tu bo namreč 30. maja potekalo tekmovanje po principu kronometra.

V torek sem svoj trening začela nad Bašljem in šla po najbolj strmi poti na Storžič. To je lovska pot, kjer sem opravila slabih 1400 metrov višinske razlike, pot pa je skoraj ves čas zelo strma. V sredo pa sva z Janezom štartala v Povljah, šla do Velike Poljane, od tam pa čez Psico na Storžič. Ta pot je malo daljša, počasnejša in ponekod je treba poplezati. Opravila sva nekaj več kot 1500 m višinske razlike. Spust sva opravila mimo Javornika.

Noge so po dveh dneh kar malo utrujene, sploh zaradi spustov in strmih vzponov. Sledi 2 dni tekaškega počitka, v soboto pa napadam 9000 stopnic, kjer bomo opravili le nekaj več kot 3 dolžinske kilometre in več kot 1500 m vzpona. Ker se mi prejšnja leta za las ni izšlo s stopničkami, letos ciljam na vsaj tretje mesto med ženskami.

P1210755

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s