Na Dobrčo z rekordom proge in še zadnje priprave za EP na Madeiri

 

Dobrča je moja domača gora, zato sem se teka udeležila že tretjič. Tekma je lokalnega značaja z zelo ugodno startnino, dobiš pa vse kar tekač potrebuje. Še najbolj me privlači druženje s tekači iz moje okolice. Na Dobrči večkrat opravljam tudi treninge, saj ponuja čudovito progo za vertikal kilometer. Tekmovanje pa je potekalo po cesti, ki je daljša in bolj položna, kar meni ni ravno pri srcu. Tekma je bila izvedena ravno teden dni pred nastopom na evropskem prvenstvu na Madeiri, kar sem izkoristila za zadnji napornejši trening pred odhodom.

Tek na Dobrčo

Lani sem za rekordom proge zaostala le za nekaj sekund, zato sem si letos želela rekord izboljšati. En teden prej sem šla v dežju testirat progo in že takrat je ura pokazala minuto boljši čas od rekorda. Tako sem vedela približno v kolikšnem času moram biti na vmesnih točkah. Na tekmi sem  že kmalu pridobila še eno minuto prednosti, zato sem tempo v zadnjem kilometru popustila. Rekord proge sem tako popravila kar za 2 minuti in pol. Zelo sem vesela za svoj napredek.

karmen2

V četrtek potujem na evropsko prvenstvo na Madeiro. Zelo sem vesela, da sem si s svojim trudom izborila mesto v slovenski reprezentanci gorskih tekačev. Priprave so potekale po načrtu in brez večjih posebnosti. Ker se tako velikega tekmovanja udeležujem prvič, od sebe ne morem pričakovati nekega vrhunskega rezultata. Sama bom zadovoljna, če premagam vsaj četrtino sotekmovalk. Navdušuje me že samo potovanje, saj dlje od sosednjih držav še nisem bila. V veselje se mi bo družiti z najboljšimi gorskimi tekači iz naše države, prav tako spoznavanje tuje konkurence in ogled novih krajev.

Nastop na evropskem prvenstvu mi bodo omogočili:

slatnar-carbon_200      logo

One thought on “Na Dobrčo z rekordom proge in še zadnje priprave za EP na Madeiri

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s