Asitzgipfelberglauf – Leogang Avstrija, 6.9.2015

V nedeljo se nas je 8 odličnih gorskih tekačev iz Slovenije udeležilo četrte tekme za svetovni pokal v Avstrijskem Leogangu.

karmenka1Že en dan prej, na deževno soboto smo se s kombijem odpravili na pot. Fronta je s seboj prinesla nižje temperature, vrhove je pobelil sneg, dež pa niti ponoči ni hotel ponehati. Zvečer smo se udeležili testeninke, podelitve štartnih številk in sprejema najboljših tekmovalcev iz 20. držav prav s celega sveta. Prijetno sem bila presenečena, ko so na oder kot eno izmed sedmih favoritk, poklicali tudi mene.

Značilno za to tekmo je, da gorski kolesarji in tekači štartajo hkrati, tudi cilj je na istem mestu, kolesarji imajo le nekoliko daljšo progo po cesti, tekači pa jo sekajo skozi gozd. Na začetku je ogrevalni krog po vasi in leteči štart. Tekači pretečejo 8 km in opravijo s 1126 višinskimi metri. Letos je bil zaradi snega na vrhu, dežja in mraza odpovedan ogrevalni krog, cilj pa je bil prestavljen 1,4 km nižje.

TopWPrvi del je bil zelo ravninski, kar meni ne odgovarja. Tekla sem kakor hitro se je dalo, ker pa na položnem terenu zelo malo treniram, so noge kmalu postale težke. Čakala sem strm del, ki naj bi nastopil od drugega do četrtega kilometra, da se vsaj malo približam sotekmovalkam, a tudi ta del ni bil nič kaj strm. Po četrtem kilometru smo morali preteči še dobra 2 km skupaj s kolesarji po cesti. Ta del se je zelo vlekel in vesela sem bila, da so cilj prestavili nižje. Izgubljenih minut s prvega dela se tako ni dalo nadoknaditi, ampak sem vseeno zelo zadovoljna z nastopom, saj sem dala vse od sebe. Končala sem na 9. mestu med ženskami v zares močni konkurenci. Cilj je bil priti med najboljšo deseterico, želje mogoče nekoliko višje, vendar nisem niti malo razočarana. Celotne rezultate si lahko pogledate tukaj.

3a7cf35a19Izkušnje z velikih tekem vedno pridejo prav. Vrneš se z novo motivacijo, spoznaš tujo konkurenco in dajo ti vedeti, kako močan si. Vem kje so rezerve in na čem moram še delati. Spremembe bodo prišle v poštev naslednjo sezono, sedaj pa se bom posvetila krajšim in bolj intenzivnim treningom za moč in hitrost, saj 19.9. v Planico prihaja Redbull 400. Pridite navijat, zanimivo bo!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s