Prvo TS tekmovanje Schönleiten Trophy vertical, 19.12.2015

S treningi na turnih smučeh sem letos začela že ob koncu oktobra, prve tekme in s tem testiranja mednarodne konkurence pa sva se z Nejcem udeležila ta vikend. Izid je bil zame lepo presenečenje – zasedla sem prvo mesto med ženskami, drugo uvrščeno pa sem prehitela za kar minuto in pol!

Karmen-Klanchnik-1_Bild-Karl-Posch_LRSchönleiten Trophy se v Avstrijskem Saalbachu odvija že nekaj let in tudi Slovenci se ga radi udeležujemo. Prejšnja leta je bilo organizirano le tekmovanje v vzponu, letos pa sta bili na sporedu še posamična tekma in šprinti. Sama sem se te tekme prvič udeležila lani, ko je štela za avstrijsko državno prvenstvo. Izid je bil precej slab, saj sem končala med zadnjimi tekmovalci. Prvič, odkar tekmujem, sem občutila, da telo zaradi utrujenosti od treningov noče nikamor.

Schönleiten-Trophy-Sprint-Race_2015_Siegerbild-Damen_Bild-Simone-BinderLetos je tekma štela za nemško državno prvenstvo in avstrijski državni pokal, kar je pomenilo, da bo konkurenca ponovno močna. Zaradi lanskega izida si nisem upala postaviti visokih ciljev. Dan je bil topel, snega na smučišču je bilo ravno za vzorec, start sredi dneva ob 14. uri, proga pa obrnjena ravno na sončno stran. Oblekla sem se najmanj, kar se lahko, ostale stvari sem dala v nahrbtnik. Štart je bil hiter, brez zapletov, obrati pa so šli kmalu v višave, da je kar peklo v grlu. Celo pot nisem vedela, kje so ostale tekmovalke, le skrbela sem, da tempo ni upadel. Na cilju so mi povedali, da sem zmagala. Sledil je pregled opreme, kratek intervju, slikanje, nato pa iztek na vrh smučišča. Ko sem doma pogledala rezultate, sem bila še bolj presenečena nad rezultatom, saj je bila moja prednost zares velika. Vesela sem za tak razplet.

P1210019Za letošnjo sezono sem si zadala kar visoke cilje, kar pomeni nastop na tekmovanjih svetovnega pokala in evropsko prvenstvo v Švici. Na smučeh sem začela trenirati že med jesenskimi počitnicami na Moelltalu v Avstriji, saj pri nas še nismo imeli snega. Kmalu smo ga dobili na Krvavcu in od takrat skoraj vsak dan uživam gor na umetnem snegu.  Prejšnji teden je sledil obremenitveni test na tekaški stezi, v naslednjih dneh pa bom svoje sposobnosti testirala še na terenu. To zimo k dobrim rezultatom prispeva moj novi sponzor za gorski tek in turno smučanje, La Sportiva. Z vrhunsko in zelo lahko opremo mi omogočajo boljše in kvalitetnejše treninge, za kar se jim zelo lepo zahvaljujem! Brez prijateljev seveda ne gre, zato moram omeniti, da gredo zasluge za moj napredek tudi našemu najboljšemu turnemu smučarju, Nejcu Kuharju!

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s