Krvavec vertikal kilometer, 28. 5. 2016

P1210981Ni bil le vertikal kilometer, temveč smo zraven dodali še 300 višinskih metrov. Na štartu pri spodnji postaji gondole smo se zbrali turni smučarji, vertikalisti in ostali ljubitelji gora, skratka prava domača tekaška družba. Med tako družbo je vedno prijetno in tekmovanje je potekalo v mirnem vzdušju, brez kakšne treme ali prerivanja.

Proga v začetnih 800 vertikalnih metrih poteka po gozdu, tako da me vroče sonce danes ni prav nič motilo. Počutje je bilo odlično, obrate pa se je dalo do vrha vzdrževati v precej visokem enakomernem ritmu. Pri zgornji postaji gondole se razgled odpre na prelepe zelene travnike, tako da so noge kar same stekle do vrha Zvoha. To je tista prava vertikala, ki ne vsebuje nepotrebnih položnih cest in lahko le uživaš v grizenju v breg! Prav vesela sem, da sem se udeležila te tekme, saj je bilo res prijetno. V ženski konkurenci sem zmagala s časom 1 h 6 min.

Že jutri (29. 5.) me čaka državno prvenstvo v gorskih tekih (gor – dol). Noge so seveda zelo utrujene, prav tako mi ta proga – ki je pravzaprav bolj podobna krosu – ne ustreza, zato od sebe ne pričakujem veliko. Skušala bom predvsem uživati v lepem vikendu in dobri družbi.P1220009

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s